Total Pageviews

Monday, January 17, 2011

Monavie juice: Introduction

video

Sebelum anda semua baca post2 sy di bwh ni,dipersilakanlah utk tgk video di ats sekejap. Sekadar nk beri briefing pd anda semua tentang apa itu Monavie.Anda sudah tgk video klip tersebut? Apa yg bermain2 dlm fikiran anda sekarang? Sebenarnya sy tak nak bercerita pjg dan berbahasa2 dlm blog ni coz sy rse its better for me to talk as usual as possible.Disebabkn ape yg sy nak sampaikn ini adalah merupakan perkara yg saaaaaaaaangaaaaaat penting, jd sy berharap kpd para pengunjung blog sy yg xseberapa ni (huhu) boleh menerima dan memahami ape yg sy ingin sampaikn.Jus monavie, ya itula perkara penting yg sy nk share dgn anda semua.Adakah sdara/sdari diluar sana tahu mengenai jus monavie?Sy percaya smestinya ramai yg dah tahu tntg produk ni & rmi yg dah tahu tntg produk ni tapi buat2 tak tahu and sy percy jgk ade yg tak tahu menahu tntg ape yg diorg xtahu..(ape yg sy melalut ni..juz joking he..) Sbnrnye, jus monavie ni is one of product that is good not only for those yg nk jg kesihatan, tetapi....sgt bgus for those yg telah menderita penyakit/ yg sedang berpenyakit/ sape2 yg trasa die bakal nk jatuh sakit...percaya atau x,terpulang pd pendapat para pembaca semua tetapi ape yg saya nk highlightkan disini, penyakit2 kronik dan berbahaya seperti KANSER, STROK, GOUT, ASMA, KENCING MANIS, DARAH TINGGI, SAKIT JANTUNG, ECZEMA (penyakit kulit) dan ARTHRITIS telah berjaya diubati dan disembuhkan, alhamdulillah. Bukan niat sy utk mengatakan yg jus ni sgt mujarab, tidak..tapi ape yg sy nk sampaikn sebenarnya jus ni sgt2 membantu bg org ramai diluar sana yg teringin mencari alternatif lain untuk mengubati penyakit yg da berthun2 xsembuh..ada jugak customer2 sy yg minum jus ni juz skadar suka2 n alhamdulillah ade yg berminat nk wat repeat order. =) for those yg berminat utk mencuba xmenjadi mslh n xmenjd kesalahan pun..adalah sgt2 dialu2 kn utk anda semua mencuba jus ni , belum cuba belum tahu..pergila cari n contact mana2 distributor yg anda kenal / directly pergi ke HQ monavie terus. and semestinya kite sentiasala kna ingt yg menyembuhkan adalah kehendak-Nya, tp yg berusaha mencari penawar adalah drpd DIRI kita sendiri.. .

Sunday, January 16, 2011

Monavie juice: The Content.

Berjumpe lg..ok,tuan2 puan,sdara sdari yg sy hormati..Sblm ni sy hny sentuh skit secara kasar ape itu jus monavie. and hari ni tiba giliran plak bg sy untuk menceritakn tntg kandungan yang anda dlm jus ni yg membolehkn jus ni sentiasa mendapat sambutan n melekat rasenye di lidah kita. Sebenarnya,jus monavie ni dihasilkan melalui campuran 19 buah-buahan yg terpilih yg diproses dari kulit hingga ke isinya..tentu anda semua tertny2 knape perlu diproses smpi ke kulit?? ini kerana berdasarkan fakta sains telah menyatakan bahawasanya nutrien2 yg terkandung dlm kebanyakn buah2 adalah terletak pd KULIT nya bukan diisinya..jd disebabkn itulah kesemua buah2 yg digunakn dlm penghasilan jus ni diproses hingga ke kulit bg mendapatkn nutrient2 yg penting yg membantu untuk mempertingkatkn tahap kesihatan badan kita. Drpd lebih 130 jenis buah yg ada di dalam planet kita ni, hanya 19buah yg terpilih (sila lihat gambar dibawah) tetapi hanya satu jenis buah saje yg menjadi fokus dlm penghasilan jus monavie ni iaitu buah acai berry..

Antara senarai buah-buahan yang digunakan untuk penghasilan jus Monavie.


Mungkin anda semua tidak prnh dgr tntg buah ni..of coursela bcoz buah ni juz bole dpt kt area amazon, BRAZIL nu ha..kt msia xde.buat pengetahuan anda semua cara utk collect buah ni bukannya senang, ala2 mcm nk pnjt pokok kelapa..disini sy sertakn skali klip video buat tontonan anda semua tntg cara pengumpulan n pemprosesan jus monavie ini.

video


Apa yg menarik tentang jus ni selain daripada menggunakan campuran 19 buah-buahan semulajadi, buah acai berry yang digunakan mempunyai kandungan antioxida yang paling tinggi antara kesemua buah buahan di planet ini. Ini dibuktikan melalui kaedah ORAC ataupun oxygen radical absorbance capacity yang digunakan bertujuan utk mengenalpasti jumlah terkandung antioxida didalam suatu sampel biologi, sebagai contoh sampel dari buah-buahan. Berdasarkn fakta inilah buah acai berry amat terkenal penggunaannya dlm memberikan antioxida yg penting kpd tubuh badan manusia untuk melawan segala penyakit terutamanya penyakit kanser dan juga penuaan sel-sel kulit. tak percaya? sila baca quotes ini " In a time when nearly every disease has at its root unbridled inflammation caused by excessive free radical damage, daily intake of proper and natural antioxidants is absolutely essential.  Our bodies are under more oxidative stress than ever with increased stress levels, environmental toxins, processed foods and just our normal activities. " hasil tulisan Dr. Alexander G. Schauss, seorang PhD yg terkenal dalam bidang penyelidikan mengenai buah acai berry.. Ini jelas membuktikan bahawa segala jenis penyakit yang ada di muka bumi kita ini adalah disebabkan kehadiran radikal2 bebas yang terkumpul didalam tbh bdn manusia dan tentu anda tertanya2 bagaimana ia boleh terjadi?? senang saja, jawapannya adalah radikal bebas tu hadir daripada rutin harian kita sendiri contohnya seperti stress, merokok, asap2 kenderaan, asap2 kilang, asap2 pembakaran secara terbuka, cahaya matahari yang berlebihan and menggoreng makanan. mungkin anda semua pelik, terutamanya kaum ibu yg ada kt rumah sekarang ni, hai goreng makanan pun boleh dpt penyakit? hbs tu mcm mana?? 

Jadual menunjukkan perbandingan kadar ORAC antara buah-buahan.


Kepada kaum2 ibu sekalian, cik jah, cik mah..utk pengetahuan anda semua makan makanan yg bergoreng adalah merupakan salah satu faktor utama yg menyumbang kpd kandungan radikal bebas yg tinggi dlm tbh badan kita.Anda xpercaya? cuba fikirkan semula apa yg telah anda makan ketika sarapan pg td? lunch tengahari semalam? lunch kelmarin? lunch 3 hari yang lps? dinner last week? dinner last month? and so on..kemungkinan utk anda makan mknn yg bergoreng adalah sgt tinggi KERANA... hampir setiap makanan di MALAYSIA ni terutamanya adalah BERGORENG..daripada sayur GORENG, daging GORENG, ikan GORENG, nasi GORENG, mee GORENG, even buah pun anda nak GORENG.. itu telur ayam, ayam tu pun ketuk dahi cakap "hai, telur kita pun diorang mau goreng??" mungkin anda tertawa terbahak/ terguling/ tidak ketawa tapi itulah hakikatnya..jangan marah, sy sendiri pun prnh mkn makanan bergoreng juga.huhu..
Mudah saja untuk kita melihat secara mata kasar apa itu radikal bebas. jika anda seorg yg suka memasak (kpd yg tak tahu memasak sila ambil perhatian!!) minyak masak yg anda gunakan pd mula2 nya adalah berwarna apa? betul, warna kuning keemasan.. apabila anda telah selesai menggoreng, wrn kuning keemasan tu lama kelamaan akan bertukar menjadi warna apa? betul lagi, warna coklat keperangan..and jika kali ketiga minyak tersebut digunakan, warna minyak tersebut akan menjadi coklat kehitaman..and pada mknn kita yg melekat2 berwarna hitam itula adalah sumber radikal pada makanan kita. Maafkn sy jika sy berceloteh terlalu pjg, tp niat sy sebagai seorg pengguna dan juga rakyat Malaysia ni sy rasa amat bertanggungjawab untuk menyedarkn org ramai tentang bahayanya radikal bebas ini pd kesihatan kita semua.

Saturday, January 15, 2011

Crown Jewel Acai Berry..

Acai berry.Itulah sejenis buah yg kian menjadi sebutan org ramai terutamanya kpd mereka2 diluar sana yg pernah mencuba dan merasai jus Monavie, yang 100% dihasilkan melalui campuran 19 buah-buahan termasuklah buah Acai berry. Sedikit pengenalan mengenai superfruit ini, ia berasal dari Lembah Amazon, Brazil dan ia tumbuh dgn begitu subur di kwsn tersebut.Buah ni tak terdapat di mana2 negara lain di Bumi ini melainkan hanya di kwsn lembah amazon. Nak tahu kenapa? Jawapannya, coz iklim yg lembap serta cahaya UV yg begitu tinggi di kwsn Amazon amat sesuai bg buah dari famili berry ni utk hidup dgn subur. Dan berdasarkan pd jadual kandungan ORAC yg saya sertakan dlm post sebelum ini juga telah menunjukkan kehebatan buah acai berry ini dimana ia adalah JUARA diantara semua buah-buahan di planet kita yg mengandungi kandungan antioxida yg cukup TINGGI! disebabkn faktor inilah, buah acai berry menjadi pilihan dan formula utama dalam penghasilan jus Monavie. Gabungan yg mantap antara buah acai berry serta 18 buah-buahan terpilih yg lain yg terdiri daripada pelbagai jenis nutrien dan warna, telah membuktikan bahawasanya jus yg mempunyai gabungan buah-buahan yg lain amat9999999x berkesan dalam memberikan nutrient yg MENCUKUPI utk tubuh badan kita. Tahukah anda tentang piramid makanan? Ia, piramid makanan yg selalu menjadi buah mulut org ramai apabila bercakap tntg penjagaan kesihatan dan pemakanan yg seimbang. Berani sy katakan bahawasanya piramid makanan ni cukup9999x terkenal, dan telah bertahun2 piramid ni memenangi 'Anugerah Bintang Popular' malah Hero Kacak Semalaya pelakon Rosyam Nor pun boleh tewas dgn piramid makanan. Kenapa sy merasakn sebegitu?? Coz piramid makanan ni telah didedahkan pada peringkat awal lagi iaitu drpd peringkat kanak2 sehinggala ke makcik2 dan pakcik2 serta warga emas yg lain masih tahu dan KENAL dgn piramid makanan ni.Malah piramid ni bukan sj terkenal di Malaysia, tetapi kt seluruh DUNIA!!! sebab itu rosyam nor boleh kalah..(jgn marah ye..hehe) sbnrnya sy ingin membawa anda semua utk berfikir sejenak ttg piramid makanan ini.

Apa yg anda nampak dari gambarajah disebelah ini? Ya, piramid makanan dengan setiap aras terbahagi kpd beberapa jenis makanan. Setiap makanan disertakan sekali dengan bilangan sajian yg perlu anda semua patuhi utk dpt gizi seimbang ataupun dlm ayt yg mudah utk mendapat kesihatan seoptimum mungkin. Cuba anda lihat pd bahagian sayur2 dan buah-buahan. Mengikut panduan yg telah ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia, sebanyak 2-4 sajian sayur2 serta buah2 adalah PERLU dan WAJIB bagi setiap org utk mendapat gizi yg seimbang. tetapi, cuba anda fikirkn sejenak tntg apa yg anda makan hari ini.. adakah anda ada mengambil sajian 2-4 jenis sayur2 serta buah2 yg berlainan warna setiap kali anda menghadap juadah makanan? mungkin ada, mungkin tidak. mungkin ada yg mengambil sekurangnya 2 jenis sayur/ buah2 tetapi sebenarnya ia tak memadai. Bagi sesiapa yg diluar sana sgt2 mementingkan kesihatan / mengamalkan pemakanan seimbang / berdiet / mengalami masalah kegemukan / tak suka makan sayur dan buah2 dengan jus Monavie anda boleh mencapai apa yg anda impikan. Sebagaimana yg telah sy ceritakan pd post2 sebelum ini, jus ni terdiri drpd 19 jenis buah2 yg berbeza rupa, warna, rasa dan nutrient2 dan jus ni sgt99999999999x membantu anda semua utk mencapai pemakanan yg seimbang. 2-4 ounces twice per day/ more sudah cukup utk anda mendapat markah penuh bg pengambilan nutrien2 yg penting utk tubuh badan anda. Coz semakin byk jus monavie yg anda minum, semakin byk nutrien yg akan anda dpt dan semakin sihat tubuh badan anda! Mudah, cepat, dan sesuai utk semua lapisan umur utk minum jus ni, dari peringkat bayi,kanak2, remaja,belia,dewasa,warga emas hinggala ke ibu mengandung pun sgt99999 sesuai utk minum jus ini. =)

video

Friday, January 14, 2011

Monavie juice: Drink It, Feel It, Share It.

Hai, dan salam sejahtera kepada semua..Hari ini saya akan menerangkan pula tentang produk2 yang telah dihasilkan oleh Monavie dan jika anda dapat lihat gambar yang saya sertakn disini, terdapat 3 jenis produk yang telah dibangunkan oleh syarikat ini dan ia dibezakan mengikut warna yg terdapat pd botol. Terdapat 3 warna iaitu merah, hijau dan juga ungu. Bagi pasaran di Malaysia buat masa kini hanya botol berwarna MERAH dan UNGU sahaja yg dipasarkan manakala bagi botol HIJAU pula dipasarkan di Singapura. Setiap botol2 ni bersifat legap, coz digunakan utk elak jus didalam botol drpd tercemar terkena cahaya matahari yg berlebihan. Setiap botol diisi dengan 750ml jus dan adalah digalakkan bagi pengguna2 Monavie utk menyimpan jus ni didalam fridge bg mengekalkan nikmat rasa jus tersebut. Selain daripada botol, Monavie juga telah memperkenalkn peket gel monavie bersaiz kecil (30ml) yg boleh juga dianggap sebagai fast-kit yg sesuai digunakan bg anda diluar sana yang mempunyai waktu yg terhad (cth: maybe anda seorg yg selalu outstation, suka mengembara etc..) ataupun anda tidak suka atau MALU utk membawa botol monavie sebesar itu kemana2 anda pergi! Alert: Membawa botol monavie kemana2 saja anda pergi adalah merupakan salah satu tips yg mudah utk anda melakukan promosi dan menarik perhatian orang ramai.. =) Jadi, ianya terpulang pd tuan2,puan2 dan saudara saudari di luar sana utk membuat pilihan sama ada untuk membeli jus monavie didalam botol ataupun didalam peket kerana khasiat kedua2nya adalah sama sahaja. =)

Dan berikut merupakan senarai harga bagi setiap botol :

                                                 Sekotak       2 kotak        3 kotak          Sebotol*
  • Monavie Original (ungu)  RM 393        RM 721       RM 1065      RM 130
  • Monavie Pulse (merah)   RM 430        RM 760       RM  1124    RM 140
  • Monavie Active (hijau)   
      * hanya boleh didapati drpd PENGEDAR sahaja.

Bagi setiap kotak mengandungi 4botol, kesemuanya 750ml dan setiap kotak mewakili satu warna sahaja. Jadi, terpulanglah pd anda semua diluar sana samada utk membeli sebotol/sekotak/berkotak99x, jika berminat anda boleh mendapatkan stok secara terus di HQ Monavie Malaysia (di Stesen LRT Bangsar) ataupun menghubungi mana2 pengedar berdekatan (seperti saya sendiri. contact no: 010-4280526 - Hanif). =)

Tuesday, January 11, 2011

Monavie Original..

Tegap, hitam dan casual..itulah gambaran yg boleh sy berikn pd botol Monavie ni, walaupun rupanya amat 'menakutkan' sedikit (sekali pndg mcm botol wine.huhu) tapi didalamnya terkandung khasiat yg amat tidak ternilai yg dtgnya khusus dari alamsemulajadi yg telah diciptakan Tuhan. Ia itulah jus Monavie yg semakin mendpt sambutan hingga kini. Hari ini sy nak berceritakan serba sedikit tentang jenis jus Monavie yg telah dihasilkan dan ia dibezakan mengikut warnanya iaitu ungu, merah dan juga hijau. Bagi botol bewarna ungu ia dikenali sebagai Monavie Original. Ini adalah merupakan jus Monavie yg mempunyai campuran kandungan superfood crown-jewel Acai berry beserta 18 buah-buahan yg terpilih yg telah sy nyatakan dalam post sebelum ini. Sebelum menghasilkan jus ini, buah acai berry tersebut dilalukan dalam proses freeze-dried dimana ia bertujuan utk meningkatkn lg kadar kandungan antioxida didalam buah acai berry.
Selain dari antioxida, acai berry juga turut menyediakan phytonutrient, asid amino, trace minerals dan juga vitamins yg sangat penting utk melawan penyakit2 kronik. Dan tahukah anda, bg melawan penyakit dan mendapatkan tahap kesihatan yg MAKSIMUM adalah dengan cara makan pelbagai jenis buah-buahan yg terdiri daripada pelbagai WARNA dan PIGMEN seperti yg terdapat dlm produk MONAVIE!! it means that from now on, anda semua diluar sana tak perlula utk pergi ke hypermarket /mall /pasar utk beli buah2 bermacam2 colour semata2 nk dptkn kesihatan yg sempurna. just drink monavie juice 2 - 4ounces per day sudah cukup utk memantapkan tahap kesihatan tubuh badan kita! Semakin banyak jus yg anda minum, semakin banyak nutrient tubuh anda dapat dan semakin sihat tubuh badan anda! wow, that's great !! =) Bagi jus Monavie Original, ianya amat sesuai bagi mereka yg diluar sana yg mempunyai masalah KENCING MANIS, SEMBELIT, ASMA, MIGRAIN, ECZEMA(penyakit kulit), KANSER, dan banyak lagi..dan semestinya jus Monavie original ni menjadi pilihan kanak2 coz rasanya yg manis umpama air ribena..=) Dan dibawah adalah klip video mengenainya.

video

Sunday, January 9, 2011

Monavie Pulse..

Sebelum ni warna ungu, so today let's check it out for the red one. Botol bewarna merah pula dikenali sebagai Monavie Pulse..Sesuai dengan namanya, jus ni memfokuskan pada kesihatan jantung serta kadar kolesterol didalam badan kita. Diformulasi dgn sterol tumbuhan (plant sterol) yg membantu utk mengurangkan kadar kolesterol dlm tbh beserta resveratrol dan omega 3-fatty acids, jus ni sgt2 membantu anda diluar sana yg mempunyai masalah KOLESTEROL berlebihan dan sekaligus membantu anda utk menjaga kesihatan JANTUNG anda sendiri..dan anda semuanya sudah semestinya tahu bahawa sihatnya tubuh badan kita adalah bergantung pd sihatnya jantung kita.. Sakitnya jantung kita,maka sakitlah kita dan matinya jantung kita, maka anda semua tahu apa jawapannya..Selain dari penjagaan jantung, jus ni juga sgt9999x membantu kpd sesiapa yg ingin mengurangkn berat badan dan saya mencadangkan selain daripada kita melakukan senaman dan amalkn pemakanan kurg berlemak serta berdiet, why not juz add in drink 2-4 ounces per day jus ni..atleast maybe boleh boost up usaha2 anda semua untuk mengurangkn berat badan. Bagi mereka yg ada mengalami STROK, anda juga disyorkan utk mencuba merasai jus ini .=)

video

Monday, January 3, 2011

Monavie Active..

Selepas botol ungu n merah, mesti anda semua tertanya2 apa plak khasiat utk botol hijau ni bukan? =) Ia dikenali sebagai Monavie Active. Dan bersesuaian dengan namanya, jus ni sgt9999999x membantu dalam menjaga kesihatan SENDI dan SISTEM SARAF kita terutamanya pd warga yg berumur dan sesiapa saja yg mengalami mslh tersebut. Sememangnya Monavie Active mendapat sambutan yg menggalakkan kerana kandungannya yg begitu berharga iaitu glucosamine hydrochloride, yg dihasilkan 100% daripada sumber tumbuh-tumbuhan dan ia adalah satu-satunya sumber glucosamine bukan daripada haiwan yg digunakan dlm jus ini. Bagi anda yg ada alergik pd makanan kerang-kerangan, Monavie telah berani mengesyorkan bahawa jus ni sesuai utk digunakan dan diminum oleh anda semua.. =)
Bagi yang ada mengalami masalah ARTHRITIS, sakit2 sendi, sengal2 badan, mslh urat saraf adalah disyorkan utk cuba merasai jus Monavie Active ini. Dengan hanya minum 2-4 ounces , twice per day/ more anda boleh membantu tubuh anda dlm memberi bekalan glucosamine yg mencukupi kpd sistem saraf dan sendi2 tubuh badan anda. Coz semestinya anda semua tahu bhw semakin bertambah usia kita, semakin berkurangan kadar glucosamine didlm tubuh kita. Apabila glucosamine semakin berkurang dalam badan terutamanya pd bhgn sendi dan tulang rawan, maka pergeseran tulang akan sentiasa berlaku dan kdg2 menyakitkn. Kesannya, bila kita nk melakukan aktiviti harian kita, mulalah kita akn merungut terasa sengal satu badan/ sakit tulang belakang/ lenguh sendi lutut dan bermacam2 lg. Jadi kesimpulannya, glucosamine ini adalah sgt pntg dan PERLU diambil didalam makanan seharian kita. Dan dibawah sini sy sertakan juga sedikit klip video mengenai Monavie Active.